Check Up Merkezi

Genellikle, eğer hastalanırsak vücudumuz bunu bir şekilde bize hissettirir diye düşünürüz. Ancak bilinenin aksine birçok hastalık erken dönemde belirti göstermeyebilir. Kimi zaman da bize ufak tefek gibi görünen ancak ciddi sorunların belirtisi olabilen şikâyetleri ciddiye almayız.

Düzenli olarak yaptırılacak check-up, belirti vermeyen hastalıkların ortaya çıkarılmasını sağlar, hatta hayat kurtarır. Yılda bir kez, bir günümüzü ayırarak yaptırabileceğiniz özel Check-up Programıyla yaşam kalitenizi artırabilir, sağlıklı bir yaşamı sürdürülebilir kılabilirsiniz.

Hastanelerimizde kişiye özel Check-up nasıl yapılır?

Check-up; fiziki muayene, laboratuvar incelemesi ve görüntüleme yöntemlerinin tümü kullanılarak yapılır. Check-up konusunda uzman hekimimiz ilk olarak kişiyle bir mülakat gerçekleştirir. Mülakat sırasında hekimimiz kişinin ve ailesinin tıbbi geçmişi, yaşam tarzı, alışkanlıkları ile beklentileri konusunda bilgi edinir ve kişiyi muayene eder. Mülakat ve muayenenin ardından sağlığıyla ilgili riskler belirlenir. Elde edilen bilgilerin ışığında hastanemiz tarafından yaş ve cinsiyete göre düzenlenen standart Check-up Programlarına ek olarak o kişiye özel bir Check-up Programı oluşturulur, yapılması gereken testler belirlenir.

Testlerin tümü hasta danışmanlarımız tarafından organize edilir. Sonuçlar çıktığında check-up yaptıran kişi yeniden hekimle görüşerek belirlenen ya da olası sağlık sorunları ve yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilir. Bu görüşmede, aile fertlerini etkileyebilecek durumlar hakkında da bilgi verilir.

Check-up’a gelmeden önce nelere dikkat etmek gerekir?

  • Hamileyseniz ya da hamile olma olasılığınız varsa işlemlere başlamadan hekiminizi bilgilendirin.
  • Eski test ve tetkik sonuçlarınız varsa yanınızda getirin.
  • Randevuya mutlaka aç gelin. 8-12 saatlik gece açlığı yeterlidir. Su dışında hiçbir şey içmeyin, sigara kullanmayın.
  • Üç gün öncesinden alkol kullanımını bırakın.
  • Eforlu EKG için yanınızda koşuya uygun spor ayakkabı ve kıyafet getirin.
  • Check-up’tan önceki iki gün kırmızı et, brokoli ve turp gibi sebzeler tüketmeyin. Aksi takdirde bazı testlerin tekrarlanması istenebilir.
  • C vitamini kullanıyorsanız aldığınız günlük miktarın 250 mg’dan fazla olmamasına dikkat edin.
  • Demir içeren ilaçlar kullanıyorsanız, check-up’tan en az iki gün önce kullanmayı bırakın.
  • Check-up’ın adet dönemine denk gelmemesine dikkat edin. Adet günlerinde verilen idrar örnekleri sağlıklı sonuç vermemektedir.
  • Ağır spor ve bedensel koşuşturmalar değerlerinizi etkileyecektir. Dolayısıyla check-up’tan önceki birkaç gününüzü yorulmadan geçirin.

Egepol International Hastanesi