Psikiyatri
Psikiyatrik hastalıklar; biyolojik, psikolojik veya sosyal-toplumsal nedenlerle ortaya çıkan ve duygu, düşünce ile davranışlarımızı etkileyen rahatsızlıklardır. Psikiyatri dalında görev yapan psikiyatristler tıp eğitimi almıştır. Hekim unvanına sahip psikiyatristler dinleme ve konuşma terapisinin yanı sıra ilaçla tedavi uygulama yetkisine de sahiptir.
Tanı yöntemleri nelerdir?
Mutsuzluk, karamsarlık, umutsuzluk, sürekli yorgunluk hissi, uyku bozuklukları, kişilerle iletişimden kaçınma, iştahsızlık ya da fazla iştah, günlük işleri sürdürmekte zorlanma psikiyatrik hastalıkların sık rastlanan belirtileridir.
Psikiyatrik hastalıklarda tanı koymak, fiziksel rahatsızlıklara göre zaman alır. Hastalığın tanısı psikiyatristin, hastayla yapacağı detaylı görüşmeler sonucu konulabilir.
Tedavi yöntemleri nelerdir?
Tanı konulduktan sonra hastalığın tedavi planı oluşturulur. Tüm bu süreçte hasta ve uzman arasında güvene dayalı sağlıklı bir ilişki kurulması çok önemlidir. Psikiyatride tedavinin amacı hastayı günlük yaşam koşullarına uyum sağlayabilen sağlıklı bir birey haline getirmektir.
Tedavi sürecinde konuşma terapilerinin yanı sıra hastanın durumuna göre ilaç desteği de alınabilir. Bazı hastaların tedavisinin yatarak gerçekleştirilmesi gerekebilir.
Hastanemizin Psikiyatri Bölümü’nde yetişkin ve yaşlılık (geriatri) dönemindeki hastalara yönelik danışmanlık, ilaçla tedavi ve takip hizmeti verilmektedir.
İlgi Alanları
Anksiyete Tedavisi
Kaygı bozukluğu olarak bilinen psikolojik bir rahatsızlıktır. Aşırı endişe,panik ve kaygı durumu kişilerin günlük yaşamını oldukça etkilemektedir.
Hiperaktivite Tedavisi
Anormal düzeyde aktif olma durumudur. Kişilerin kendilerini kontrol edemediği, enerjilerini tüketemedikleri psikolojik bir hastalıktır.
Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Kişilerin tekrar eden düşüncelere sahip olması ve tekrar eden davranışlarda bulunması obsesif kompulsif bozukluk olarak adlandırılmaktadır.