Göz içi ve göz çevresinde mercek hariç her dokuda tümöral hastalıklar görülebilir. Bu tümörler, iyi huylu veya kötü huylu olabilir. Kalıcı görme kaybı hatta hayati riskler taşıyabilir. Bu yüzden erken ve doğru tanı son derece önemlidir. ”Kanserden korkma, geç kalmaktan kork” söylemi göz kanserleri için de geçerlidir.
Herhangi bir organında kanser tespit edilen hastalarda, hastalığın teşhisinden önce, hastalık sırasında veya tedavi sonrasında bazı göz problemleri ortaya çıkabilir. Bu hastaların, göz problemleri konusunda onkologlarına danışması ve en kısa zamanda bir göz hekimine başvurması önem taşır. Oküler onkoloji, göz tümörleri ve kanser hastalarında görülen göz problemlerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenir. “Göz Hastalıkları Bilimi ”nin alt dalıdır.
Çocuklarda göz kapağı düşüklüğü
Çocuklarda doğuştan üst göz kapağında düşüklük (pitozis), büyüdükçe kendi kendine düzelen bir durum değildir. Eğer göz kapağı, göz bebeğini kapatacak kadar düşükse, bebeğin görme gelişimi çok zarar görür. Bu hastaların en kısa zamanda tedavi edilmesi gerekir.
Hafif derecede kapak düşüklüğü olan hastalarda ise tedavi için çocuğun biraz büyümesi beklenebilir. Ancak bu hastalarda da kapak düşüklüğü olan tarafta göz tembelliği gelişebileceğinden, ameliyat olana kadar belli aralıklarla yapılan göz muayeneleri ile takip edilmelidir.
Gevşek Kapak (floppy eyelid) Sendromu
Bazı hastalarda göz kapaklarında elastin içeriğinin azalması sonucu, yaşlanma sürecindekine benzer şekilde deformasyon ve gevşeklik oluşur. Göz kapakları normale yakın görünmesine rağmen, işlevini tam olarak yerine getiremez. Bu hastalar, genellikle gözlerde kızarıklık, yanma, batma, yabancı cisim hissi, sulanma gibi problemler nedeniyle çok kez muayene olmuş, birçok tedaviler uygulamış ama yarar görmemiş kişilerdir.
Gevşek kapak sendromunda, şikayetlerin giderilmesi için öncelikle doğru tanı gerekir. Özellikle akciğer ve solunum problemleri, obezite, uyku apnesi sendromu ve horlama gibi durumlarda gevşek kapak sendromu çok sık görülmektedir. Hastalığın şiddetine göre, basit yöntemler veya cerrahi uygulanarak tedavisi mümkündür.
Nöro-oftalmoloji
Göz ve görme siniri, beynin bir uzantısı gibi çalışır. Nöro-oftalmoloji, Göz Hastalıkları ve Nöroloji branşlarının bir alt dalıdır. Gözün sinirsel (nörolojik) sistem ile ilgili bozuklukları ile ilgilenir.
Nöro-oftalmolojik hastalıklar; görme azlığı, görme alanı bozuklukları, göz ve göz kapağında hareket bozuklukları, çift görme, göz bebeği fonksiyon bozuklukları, renk görme bozuklukları gibi belirtilere neden olabilirler.

Egepol Hastanesi, İzmir’de tercih edilen, güvenilir ve saygın sağlık kurumlarındandır. Profesyonel kadrosu ve modern medikal ekipmanlarıyla hastalarına güvenilir tedavi seçenekleri sunar. Hasta bakımı ve takibinde de ön plana çıkan Egepol hastanesi, hasta odaklı yaklaşımı ve etik değerlere bağlılığı ile de tanınmaktadır. Sağlık sorunlarınıza çözüm bulmak ve uzman bir bakım almak için Egepol Hastanesi her zaman yanınızda. Size en iyi sağlık hizmetini sunmak için buradayız.