Popo Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

Popo Estetiği Nedir? Nasıl Yapılır?

Popo estetiği, poponun daha dik ve dolgun olması için yapılan ameliyattır. Bu ameliyatta amaç, popoyu vücut ve kalçalarla orantılı hale getirerek daha güzel bir görünüme kavuşturmaktır.

Popo estetiği kimlere yapılır?

Kimilerinin poposu, genellikle vücut yapısının bir sonucu olarak normalden daha küçük, daha basık ya da sarkık olabilir. Hızla kilo verme de poponun şeklinin bozulmasına yol açabilir. İdeal popo dik, dolgun, yuvarlak ve pürüzsüz olarak tanımlanır. Bu ameliyat, popo yapısından memnun olmayan, bedensel gelişimini tamamlamış kadınlara yapılmaktadır. Ameliyat, poposunun şeklinden memnun olmayan erkeklere de uygulanabilmektedir.

Popo estetiği için en uygun dönem ne zamandır?

Popo dolgusu ameliyatı yılın her dönemi yapılır. Ancak yaza hazır olunması düşünüldüğünde sonbahar, kış ya da ilkbahar aylarında yaptırılması tavsiye edilir.

Ameliyat öncesi nelere dikkat etmek gerekir?

  • Ameliyat öncesi nezle ve grip olmanız halinde hekiminizi mutlaka bilgilendirin.
  • Kullandığınız ilaçlar konusunda hekiminize bilgi verin.
  • Ameliyatın iki hafta öncesinden itibaren alkol ve sigara kullanımı bırakın.
  • Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların kullanımı ameliyattan 1 hafta önce kesin.
  • Ameliyat öncesi yaptırmanız gereken testleri son güne bırakmayın.

Ameliyat nasıl gerçekleştirilir?

Popo dolgusu ameliyatı iki şekilde yapılır. Yöntemlerden ilki yağ enjeksiyonudur. Bu yöntemde vücudun sırt, bel ya da göbek gibi diğer bölgelerinden alınan yağ popoya enjekte edilir. Yağ enjeksiyonu doğal bir yöntem olduğu için daha çok tercih edilir. Bu yöntem, vücudun bir başka bölgesindeki istenmeyen yağlardan kurtulmayı da sağlar. Enjeksiyon yönteminin protezden farkı, ameliyattan yaklaşık 1,5 yıl sonra yağ dokusunun bir bölümünün kaybolmasıdır. Kişi, istediği takdirde ve vücudunda yağ rezervi varsa yeniden enjeksiyon yaptırabilir.

Diğer yöntem ise popo protezi ameliyatıdır. Enjeksiyona göre iyileşmesi biraz daha uzun süren popo protezi ameliyatında her iki popoda kesiyle bir cep oluşturulur. Popo kasları üzerindeki bu ceplere, memeye uygulananlara göre daha sert silikon protez takılır. Popo protezi, daha zahmetli bir ameliyat olsa da sonucu daha kalıcıdır.

Ameliyat ne kadar sürer?

Basit bir işlem olan yağ enjeksiyonu yaklaşık 1 saat sürer. Popo protez ameliyatı ise 2,5-3 saatte tamamlanır.

Ağrılı bir ameliyat mıdır?

Popo enjeksiyonu cerrahi bir yöntem olmadığı için ameliyat sonrası ağrı ve şişlikler çok az olur. Popo protez ameliyatlarından sonra birkaç gün ağrı olabilir. Ağrı, ilaçlarla kontrol altına alınabilecek seviyededir.

Ameliyat sonrası beni neler bekliyor?

Her iki işlem de genel anestezi altında yapılır. Kesisiz bir yöntem olan popo enjeksiyonunda dikiş ve pansumana gerek kalmaz. Hasta genellikle aynı gün taburcu edilir. Ameliyat sonrası iki hafta korse giyilmesi gerekir.

Popo protezi ise bir ameliyat olduğu için hastanede bir gece yatış gereklidir. Ameliyat sonrasında oturma ve kalkma hareketleri biraz sıkıntı yaratabilir. Ameliyattan sonra bir ay boyunca korse giyilmesi gerekir. Kendiliğinden eriyen dikiş kullanıldığından, dikiş alınmasına gerek kalmaz. Ameliyat sonrası oluşacak morluk ve şişlikler dört hafta içinde yok olur. Ameliyattan sonra birinci hafta, birinci ay ve altıncı ayda doktor kontrolüne gelmeniz gerekir.

Ameliyat sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

  • Ameliyat bölgesinin hijyenine dikkat edin. Hekiminizin bu konudaki tavsiyelerine mutlaka uyun.
  • Ameliyattan sonra giyeceğiniz korseyi hekiminizin söylediği süre boyunca, banyo hariç çıkarmayın.
  • Ameliyattan üç gün sonra banyo yapabilirsiniz.
  • İlk iki hafta boyunca yürüyüş hariç spor yapmayın, ağır kaldırmayın.
  • Doktor kontrollerini ihmal etmeyin.

Ne zaman normal hayata geri dönebilirim?

Eğer popo enjeksiyonu yaptırdıysanız birkaç gün sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. Popo protez ameliyatında ise bir hafta içinde işinize geri dönebilirsiniz. Bir ay sonra da normal hayatınıza devam edebilirsiniz.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir