1950’li yıllardan beri uygulanmakta olan mezoterapi, estetik güzellik sağlamak amacıyla yapılan tıbbi bir işlemdir. Cilt altındaki maddeleri uyararak derinin kendini yenilemesine yardımcı olur.

Hem kadınlar hem erkekler için uygun ve etkili bir bakım yöntemi olduğundan dolayı rahatlıkla tercih edilebilir. Saç, yüz, iğnesiz, selülit, bölgesel yağlanma gibi farklı çeşitleri bulunduğundan dolayı mezoterapiyle hemen hemen her cilt tipine uygun işlemler yapılabilmektedir.

Mezoterapi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Cildi iyileştirmek için kullanılan mezoterapilerin birbirinden güçlü etkileri vardır. Çatlak ve leke tedavisi yapabildiklerinden dolayı derinin daha pürüzsüz bir yapı kazanmasına yardımcı olurlar. Ayrıca aşağıdaki alanlarda da mezoterapi yapılarak iyileşme elde edilebilmesi mümkündür.

  • Cilt yaşlanması
  • Sarkma
  • Leke tedavisi
  • Selülit
  • Kilo kaybı
  • Çeşitli ağrılar
  • Fibromiyalji
  • Saç dökülmesi ve kellik
  • Gözaltı torbaları ve morlukları
  • Alerjiler
  • Spor yaralanmaları
  • Derideki pigment yetersizliği (vitiligo)

Mezoterapi Çeşitleri Nelerdir?

Mezoterapiler, cildin yenilenmesini sağladığından dolayı pek çok bölgede kullanılmaya uygun yapıdalardır. Bu nedenle çoğunlukla yüz mezoterapisiyle kırışıklık görünümü ortadan kaldırılır.

Selülit mezoterapisi özellikle çatlak tedavisinde tercih edilen bir yöntemdir. Bölgesel yağlanma mezoterapi çeşidiyse yağlı bölgelerde yağın parçalanmasına ve bireyin cildinin daha temiz bir hale getirilmesine yardımcı olur. Ayrıca iğnesiz mezoterapi ve saç mezoterapi gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır.

Güzellik için Uygulanan Mezoterapi

Mezoterapi her zaman bir tedavi yöntemi olarak kullanılmamaktadır. Cildin iyileşmesi, yenilenmesi ve daha iyi görünmesi gibi etkilere de sahiptir. Uygulanan serum içerisinde yer alan vitamin, mineral ve diğer maddeler de cildin beslenmesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca mezoterapi yüz için olduğu kadar vücudun diğer bölgelerinde de kullanılabilmekte, kişinin bedenini daha güzel bir hale getirebilmektedir. Cilt tipine ve bireyin ihtiyacına uygun olarak farklı seanslar düzenlendiğinde uygulamadan en iyi şekilde verim alınmaktadır.

Mezoterapi Sonrasında Oluşan Şişlik Ne Zaman Geçer?

Yan etkileri yüzeysel olduğundan dolayı mezoterapi sonrası oluşan şişlik kısa sürede sona erer. Yaklaşık 2 – 3 gün içinde cilt eski haline döner. Ancak cerrahi bir işlem olmadığından dolayı şişliğin temsil ettiği ciddi bir durum yoktur. Herhangi bir tedaviye gerek kalmadan kendi kendine geçmektedir fakat süreci hızlandırmak için buzdan yardım alınabilmektedir.

Mezoterapi Sonrasında Morluk Oluşur Mu?

Cilde enjeksiyon yapılan bir işlem olduğundan dolayı mezoterapinin pek çok yan etkisi görülebilir. Nadiren de olsa morluk oluşması da mümkündür. Bu durum genellikle hassas ciltlerde oluşmakta ve birkaç gün içinde kendi kendine kaybolmaktadır.

Mezoterapi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Uygulanan işlemlerden en iyi şekilde fayda görülebilmesi için bazı durumlara dikkat edilmelidir. Ayrıca daha fazla yan etki oluşmaması adına bireyin hassas davranması oldukça önemlidir. Mezoterapi yaptıran bireyler aşağıda yer alan durumlardan kaçınılmalıdır.

  • Dar giyinmek
  • Asprin gibi kan sulandıran ilaç içmek
  • İşlem yapılan bölgeyi 10 – 15 saat ıslatmamak
  • Dar kıyafetler tercih etmemek
  • 10 – 15 saat makyaj yapmamak.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç dökülmesini engellemek ve saçlara daha sağlıklı bir görünüm kazandırmak için saç mezoterapisi yapılabilmektedir.

Özellikle kelleşme sorunu olan kimseler, mezoterapi sayesinde saç diplerini besleyerek saç dökülmesini engelleyebilirler. Ayrıca kafaya masaj yapıldığı için kan akışı hızlanır ve mezoterapiden çıkan bireyler kendilerini daha rahat hissederler.

Selülit için Mezoterapi Tedavisi 

Bir dolaşım rahatsızlığı olan selülitler, mezoterapi yapılarak hafifletilebilme özelliğine sahiplerdir. Derinin altına enjekte edilen solüsyon sayesinde kan dolaşımı ve lenf sistemi harekete geçirilir. Yağlar parçalanırken sertleşen doku düzeltilir ve kişinin fiziksel görünümünde önemli değişimler meydana gelir.

Mezoterapi Etkisi Ne Kadar Sürer?

Mezoterapi, deri altına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemle, deri altına belirli vitamin, mineral ve amino asitler enjekte edilir. Mezoterapinin etki süresi, kullanılan maddelere ve tedavinin amaçlarına bağlı olarak değişebilir.

Mezoterapi ile elde edilen etkiler genellikle hemen hissedilir, ancak bu etkilerin süresi farklılık gösterebilir. Örneğin, cildin nemlendirilmesi amaçlı mezoterapi uygulamaları, etkisini hemen gösterir ve birkaç gün içinde cildin daha parlak ve canlı görünmesine neden olabilir. Ancak, mezoterapi ile elde edilen cilt yenileme etkileri daha uzun sürebilir ve birkaç ay boyunca devam edebilir.

Ayrıca, mezoterapinin etki süresi, uygulama yapılan bölgeye de bağlıdır. Örneğin, saç mezoterapisi ile saç köklerine enjekte edilen vitaminler, saçların güçlenmesine ve saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olabilir. Tabii ki mezoterapinin etki süresi kişiden kişiye değişebilir ve tekrarlayan uygulamalar gerekebilir.

Sonuç olarak, mezoterapinin etki süresi, kullanılan maddelere, tedavinin amaçlarına ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak değişebilir. Mezoterapinin etki süresi, kişinin cilt yapısı, yaş, cilt problemleri ve yaşam tarzı gibi faktörlere de bağlı olabilir.