Nöroloji
Beyin damar hastalıkları, Parkinson hastalığı, hareket bozuklukları, demanslar, baş ağrıları, multipl skleroz ve diğer demiyelinizan hastalıklar, epilepsi (sara), periferik sinir hastalıkları, kas hastalıkları, uyku bozuklukları, baş dönmesi, beyin ve omurilik tümörleri ve iltihaplanmaları nöroloji bölümünün ilgi alanıdır. Nörolojik hastalıklar sıklıkla baş ağrısı ve dönmesi, bayılma, uyku bozuklukları, unutkanlık, bel ağrısı, hareket bozuklukları, denge kaybı, ellerde titreme gibi şikâyetlerle ortaya çıkar.
Tanı yöntemleri nelerdir?
Vücudumuzun yaşamsal açıdan en hassas yapısıyla ilgilenen nörolojik hastalıklarda, geri dönülemez sonuçların önüne geçmek için erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Dolayısıyla yukarıda saydığımız rahatsızlıkları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden bir Nöroloji uzmanına başvurması gerekmektedir.
Nöroloji’nin en sık kullandığı tanı yöntemleri beynin elektriksel aktivitesinin kâğıt üzerine dökülmesiyle gerçekleştirilen ve özellikle epilepside kullanılan EEG (elektroensefalogram) ile kas, sinir ve sinir köklerini elektriksel yöntemle inceleyen EMG’dir (elektromiyografi). Bunların dışında BAER, karotis doppler ultrason, serebral anjiyografi, bilgisayarlı tomografi, diskografi, lomber ponksiyon (LP), MRI ve PET gibi teknikler de nörolojik hastalıkların tanısında kullanılır.
Laboratuvar tetkikleri de tanının konulmasında önem taşır. Hastanemizde tüm tetkiklerin tek bir çatı altında yapılabilmesi hasta açısından büyük bir avantajdır.
Tedavi yöntemleri nelerdir?
Nöroloji uzmanları tanısını koyduğu hastalıkları, eğer mümkünse ilaçla tedavi eder. Hastalık cerrahi bir operasyon gerektiriyorsa hastayı Nöroşirürji uzmanına yönlendirir.
İlgi Alanları
Parkinson Hastalığı Tedavisi
Omurga kırığı veya bel Parkinson hastalığı titre felç olarak ilk kez 1817 yılında tanımlanmıştr.
Trigeminal Nevralji Tedavisi
Trigeminal Nevralji, tic douloureux olarak da bilinen bir yüz ağrısıdır.
Alzheimer Tedavisi
Alzheimer, ilerleyen yaşlarda meydana gelen nörolojik bir hastalık türüdür.
Egepol Cerrahi Hastanesi